Telefon 51 11 11 99  Navn:

Telefon:

Email:

Melding:

       Navn:

Telefon:

Email:

Melding:

     
LASER BEHANDLINGER
-Permanent hårfjerning
Laseren påvirker det voksende håret og skader hårsekkene permanent. I motsetning til midlertidige tiltak som barbering og voksing, gir laserbehandling mulighet for permanent hårreduksjon For at laser skal ha en maksimal effekt kan bare hår i en voksende fase fjernes, og av denne grunn må laserbehandlingen gjentas flere ganger. Vanligvis er minst seks behandlinger nødvendig for å se en effekt, men noen ganger ser man en tydelig forbedring etter færre behandlinger. Følelsen av laserstrålen kan sammenlignes med følelsen av et elastisk bånd som treffer mot huden. Vi bruker en hudavkjølingmaskin mens laserbehandlingen pågår. Dette reduserer ubehag også sjansen for hudforbrenning. Vi anbefaler deg å ikke plukke eller vokse håret i området som skal behandles i et par uker før behandling. Det er også viktig å unngå overdreven sollys og solarium i minst en uke før behandling, og 6 uker etter behandling.


- Fjerning av tatovering
Med laser kan vi fjerne tatoveringer (også med farger) - på en effektiv måte. Ultrakorte og høyenergiske lyspulser fragmenterer de uønskede pigmentene og lar kroppens naturlige helingsprosesser fjerne partiklene. Laseren behandler effektiv mørke tatoveringer. Dette skjer uten å skade huden i noe vesentlig grad. Ved hver behandling fjernes en del av pigmentet, og det kan ta litt tid før man ser synlige forandringer. Behandlingen må gjerne gjentas 8-10 ganger for best mulig resultat.

- Kvise behandling
Fraksjonell laser behandler både det ytterste hudlaget og underhuden. Dette gir gode resultater ved behandling av acne og acne arr. Ved behandling, fraksjoneres- eller deles laserstrålen inn i mikroskopiske punkter på det hudområdet som skal behandles. Laseren virker stimulerende på alle cellene i huden. Nye elastiske fibre bygges opp og kollagenet i huden blir stimulert slik at det virkelig er snakk om hudforbedrelse. Cellene som bygger opp kollagenet i huden (fibroblastene) styrkes, og blodsirkulasjonen og oksygenopptaket i cellene øker. Ved fraksjonert behandling er det kun en liten del av huden som utsettes for laserlyset, noe som gjør tilhelingen raskere. Det uføres laserbehandling i tillegg til medisinsk behandling mot acne og acnearr på Tara Klinikken.
Vi har også andre typer behandlinger for Acne. Ta kontakt for mer informasjon.


- Arr behandling

Laseren fjerner det skadede øverste laget av huden og strammer det midterste laget noe som etterlater huden glattere. Det kan ta alt fra noen minutter til en time. Laseren skyter mikroskopiske hull ned i huden, som fører til stimulering av kollagenet og som dermed oppbygger huden som er preget av arrdannelse. Skader i huden som følge av sol, som brune flekker og store porer vil også påvirkes under denne type behandling, og man vil derfor få en jevnere penere og renere hud. Man må oftest ha 3-4 behandlinger for å oppnå en tilfredstillende effekt, men dette er avhengig av omfang og hvor kraftig hver behandling er. Pasient og lege kan i samråd bestemme hvor agressiv man skal være under behandlingen. Denne type laserbehandling er både effektiv mot acnearr, operasjonsarr og arr etter skader. 


- Føflekk fjerning
Føflekker er oppsamlinger av pigmenter i huden. De kan være flate eller utstående, og de varierer i størrelse og i fargetoner. Antall føflekker en person har er avhengig av genetiske faktorer og soleksponering. Mennesker med et større antall føflekker har høyere risiko for å utvikle føflekkreft enn de med et mindre antall. Føflekker som forandrer seg og begynner å klø eller blø, må undersøkes av lege. Alle føflekker kan fjernes, og ved en laserbehandling vil man få en mindre arrdannelse enn ved et vanlig kirurgisk inngrep. I behandlingen fjernes all hud fra overflaten og ned til lærhuden, og dette etterfølges av en periode med sår og rød hud. For å oppnå best tilheling og et lite arrvev, bør man holde såret rent og tørt og dekke det til med nytt plaster når det opprinnelige faller av. Dette bør gjøres frem til det er dannet ny hud der føflekken var. Det er viktig at man ikke klør på det behandlede området med neglene, da dette gir risiko for infeksjon og større arrdannelse. Før føflekken fjernes bedøves den lokalt, og området som behandles kjøles også ned med en kjølemaskin for å minimalisere ubehag.
Det blir tatt vevsprøver av alle føflekker for å utelukke ondartet sykdom.


-Strekkmerke behandling
 Den mest effektive behandlingen mot strekkmerker er laser. Ved laserbehandling vil cellene i lærhuden (dermis)  produsere nytt vev som igjen vil gjevne ut strekkmerkene. Strekkmerker er en forandring i huden som kan forekomme både hos kvinner og menn. Det er helt normalt for begge kjønn i puberteten og hos kvinner etter graviditet. Grunnen til at dette forekommer er fordi det blir en ”overstrekking ” av de elastiske fibrene i huden. Når endringen først har skjedd vil ikke fibrene gjenvinne sin elastisitet på en naturlig måte. I begynnelsen er strekkmerker blårøde i fargen, men med tid avblekes fargen og strekkmerkene blir mindre synlige. Strekkmerker er symmetriske og følger hudlinjene, og kan varierer i størrelse fra noen få millimeter til flere centimeter. En betydelig forbedring kan oppnås, og med en før-og etter behandling med Obagi systemet vil man kunne få et tilfredstillende resultat.


-Solskadet hud behandling
Solens ultrafiolette stråler skader huden. UVB gir solforbrenning og skader overhuden ved at den danner frie radikaler som forandrer cellenes arvemateriale (DNA). Dette kan i verste fall føre til ukontrolert celledeling med utvikling av hudkreft. UVA går dypere ned i huden og forandrer bindevevet slik at den mister elastisitet og spenstighet. Dette resulterer i tørr og tynn overhud, ugjevn pigmentering og brune flekker, utsprengte blodkar, skjellende rød hud og varierte grader av rynker og linjer. Ved behandling, fraksjoneres laserstrålen i mikroskopiske punkter i det hudområdet som behandles. Fraksjoneringen gjør at ca 70 % av huden er uberørt noe som gjør tilhelingen raskere en ved en vanlig CO2 laserbehandling. Dette er en flott behandling for klienter som ikke ønsker fravær fra jobb og sosiale aktiviteter. Etter behandlinger med fraksjonell laser vil man få en friskere hudfarge, forminsking av grove porer, jevnere hudoverflate og en synlig reduksjon av linjer og rynker. 3 behandlinger med 4 ukers intervall anbefales for et tilfredstillende resultat, men     man skal kunne se en tydelig effekt allerede etter den første behandlingen. Forandringene på hudoverflaten blir tydelige så snart rødheten avtar. Hudforbedringen fortsetter i opp til 6 måneder etter siste behandling.
Vi behandler også solskadet hud med botox og restylane. Ta kontakt for mer informasjon.


- Laser Peeling
Ved laser peeling fjernes det øverste hudlaget via fokusert laserlysenergi. Det man oppnår med denne behandlingen er en synlig strammere, jevnere og glatt hud, med ny tekstur og friskere farge. Laserpeeling utføres oftest ved hjelp av en CO2 fraksjonert(karbondioksid) laser. Etter en behandling er det viktig at huden holdes fuktig, og at man unngår kontakt med solen i helingsprosessen. Siden dette er en veldig dyp behandling av huden, kan man forvente noe hevelse, ubehag og skorpedannelse i dagene etter laserpeelingen. Denne type peeling kan også effektivt fjerne tidlige tegn på hudkreft. Instrukser om stell og pleie av huden vil bli utdelt, og for best mulig resultat anbefaler vi  SkinCeuticals eller OBAGI–hudforbedringsprogram i 6 uker etter behandlingen


- Fjerning av sprengte blodkar
Sprengte blodkar i ansiktet får man vanligvis på grunn av solskade eller rosacea, mens sprengte blodkar på bena oftest kommer i forbindelse med åreknuter. Både sprengte blodkar i ansikt og på ben reagerer godt på laser behandling. Vi bruker både Diode laser med kjølemaskin og skleroterapi (injisering av irriterende væske i blodårer) for fjerning av åreknuter og sprengte blodkar. En kjølemaskin avkjøler huden til 0 grader, noe som hindrer hyperpigmentering og gjør selve behandlingen mer behagelig. Når behandlingen foretas i nærheten av ansiktet, må beskyttelsesbriller brukes for å beskytte øynene fra laserlyset. Det kan være nyttig med en testbehandling på et lite område av huden, for å finne den beste behandlingsmuligheten for din hud. Behandlingsvarigheten avhenger av størrelsen på området, men tar vanligvis fra 15 til 30 minutter. I ansiktet kan 1 behandling være tilstrekkelig, mens på andre deler av kroppen kan 1-3 behandlinger være nokk. Siste måneden før behandlingen bør du unngå overdreven soling og solarium, og hvis du er gravid er det er best å utsette laserbehandlingen.